Tänään vietetään Jonin nimipäivää ja sen vuoksi päätin lanseerata 29.3. vietettävän kansallisen Yoni-päivän. Yoni [joni] on sanskriittia ja tarkoittaa elämänlähdettä, kohtua, pimppiä, vulvaa, vaginaa, you name it. Yoni-päivää saa mielellään viettää vaikka joka päivä, mutta toivoisin sinun, jolla on yoni, edes näin kerran vuodessa tietoisesti ajattelevan yoniasi ja sen hyvinvointia. Tässä viisi askelta sinun ja yonisi välisen suhteen hoitoon.

1. Vaali yonisi hyvää bakteerikantaa. Vältä sokeria ja vehnäjauhoja. Käytä hapatettuja tuotteita ja juo esim. karpalomehua. Ota päivittäin maitohappebakteerivalmiste. Yonin hapan ympäristö suojaa tulehduksilta. Yonillesi riittää vesipesu. Käytä vaaleita ja luonnonkuituisia alushousuja.

2. Pidä huolta yonisi kosteudesta. Juo vettä päivittäin vähintään kaksi litraa (enemmän jos olet raskaana tai imetät), nauti sinkkiä esim. manteleiden muodossa sekä hyviä rasvoja (hyviä omegarasvahappoja saat esim. chian siemenistä). Harrasta säännöllisesti liikuntaa.

3. Vahvista lantionpohjalihaksiasi ja opettele rentouttamaan niitä. Lantionpohjalihasten treenaaminen on merkittävä osa omasta seksuaaliterveydestä huolehtimista. Lantionpohjan kanssa olisi hyvä työskennellä päivittäin ihan nuoresta pitäen ja erityisen tärkeää se on raskausaikana ja synnytyksestä palautuessa. Lantionpohjalihakset vaikuttavat mm. seksuaaliseen nautintoon, virtsanpidättelykykyyn sekä keskivartalonhallintaan. Apuna harjoittelussa voi käyttää esim. geishakuulia tai jademunaa.

4. Tutkaile yoniasi peilin avulla. Yoni on kuin kätketty aarre, joka kyllä löytyy, kun sitä etsit. Apunasi voit käyttää pientä peiliä ja vapaana olevalla kädelläsi voit samalla tutkia yoniasi. Kaunis kuin kukka, eikö? Jokainen yoni on ainutlaatuinen. Peilin avulla voit tarkkailla myös yonisi väriä. Yonin värikin on yksilöllinen, mutta hyvin tummanpunainen väri limakalvoilla kielii tulehduksesta.

5. Helli ja hyväile yoniasi. Yonissasi on yksi osa, joka on luotu osaksi yonia yksin omaan nautintoa varten – klitoris. Hiero, kutittele, painele, silittele. Kokeile mistä kaikesta koko yonisi ja sen osat nauttivat ja voit halutessasi käyttää apuvälineitä. Orgasmit saavat mielihyvähormoneja virtaamaan ja stressitasosi laskee. Oletko kuullut sanonnan orgasmi päivässä pitää lääkärin loitolla? 😉

BONUS: Tutkailtuasi yoniasi peilin avulla piirrä, maalaa, muovaile, kirjoita runo tai muilla keinoin taiteile yonisi ja ihaile tuotostasi. <3

%d bloggaajaa tykkää tästä: