ANNA-RIITTA KÄSSI

Eräänä päivänä lapseni oli viekussani, käpertyneenä kainalooni. Mietin siinä, että viekku on suomen kielen kaunein sana. Viekku – vierellä kulkemista, turvaa, hyvää oloa, läheisyyttä, lämpöä. Fyysinen paikka ja mielentila. Viekusta löydät kanssakulkijan elämän eri vaiheisiin – kohdusta kiikkustuoliin.

Viekussa häärään minä, Anna-Riitta. Kohtaaja, kuuntelija, turvallisen tilan luoja, kanssakulkija, rohkaisija. Olen helsinkiläinen doula, seksuaalikasvattaja, opettaja sekä tanssinohjaaja. Minulla on vankka kokemus työstä lasten ja nuorten kanssa sekä aikuisryhmien ohjaajana. Innostan ja annan tilaa, kannustan ja kuuntelen, autan ihmisiä ottamaan vastuun omasta kehostaan ja hyvinvoinnistaan ja kuljen rinnalla silloin, kun tarvitaan.

Raskaus, synnytys ja imetys vaikuttavat paljon perheen hyvinvointiin niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. On tärkeää, että äiti saa tehdä itseään ja vauvaansa koskevat valinnat riittävään tietoon perustuen ja luottaen asiantuntijuuteensa omasta itsestään ja kehostaan. Minulle on aina kunnia päästä mukaan näihin elämänvaiheisiin voimauttamaan perheitä ja erityisesti äitejä löytämään omat voimavaransa ja viisautensa.

Seksuaalikasvattajana saan olla lisäämässä kaiken ikäisten hyvinvointia ja rohkaisemassa ihmisiä oman itsensä ja kehonsa parempaan tuntemiseen. Seksuaalisuus on merkittävä osa ihmistä kohdusta kuolemaan. Otan haltuun monenlaiset kohderyhmät, otteeni on luonteva ja lähestymistapani myönteinen ja ryhmän yksilöitä kunnioittava. Tärkeintä on luoda turvallinen ilmapiiri sekä tarttua hetkeen ja vastata ryhmän senhetkisiin tarpeisiin ja kysymyksiin.

Kuulen mielelläni, miten voisin olla sinulle/teille hyödyksi! Yksilökonsultaatiota, kasvatustuokio ryhmälle, teemailta kaveriporukalle, ohjelmaa isompaan tapahtumaan, tai jotain ihan muuta. Ota yhteyttä, niin keksitään jotain kivaa ja ikimuistoista!