Mikä on doula?

Doula-sana tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa palvelijatarta. Doula on ei-lääketieteellinen tukihenkilö, joka on synnyttäjän ja perheen tukena raskausaikana ja synnytyksessä. Doulan läsnäolo tutkitusti vähentää puuttumistarvetta synnytyksessä, lyhentää synnytyksen kestoa ja synnytyskokemukset ovat keskimääräistä myönteisempiä.

Mitä doula tekee?

Doula tukee synnyttäjää ja perhettä raskausaikana ja synnytyksessä ja tapaa heidät myös synnytyksen jälkeen. Doula kuuntelee synnyttäjän toiveita ja tukee synnyttäjää tämän toivomalla tavalla. Doula voi toimia niin henkisenä kuin fyysisenäkin tukena. Doula voi tarjota erilaisia ei-lääketieteellisiä kivunlievityskeinoja. Doula kannustaa synnyttäjää tekemään itse omaa synnytystään koskevat päätökset parhaaseen sillä hetkellä olemassa olevaan näyttöön perustuvaan tietoon pohjautuen. Doulan avulla synnyttäjä voi myös olla pidempään oman kodin rauhassa, jossa synnytys usein etenee rennommin ja nopeammin.

Lue myös Suomen doulat ry:n laatima doulan toimenkuva.

Miten minä palvelen sinua?

Doulana tarjoan sinulle ajantasaista tutkimustietoa valintojesi tueksi, kerron fysiologisen synnytyksen eri vaiheista, kuuntelen huoliasi, ajatuksiasi ja toiveitasi, rohkaisen löytämään oman tapasi olla raskaana ja synnyttää. Raskausaikana autan sinua valmistautumaan synnytykseesi, opastan tarvittaessa kuinka auttaa vauvaa mahdollisimman suotuisaan asentoon lantiossasi ja autan sinua rentoutumaan. Tapaamistemme sisällöt ovat täysin sinusta ja tarpeistasi kiinni!

Synnytyksessä lievitän supistustuntemuksiasi esim. hieromalla, painamalla ja gua sha -kammalla, kannustan tarvittaessa kumppania aktivoitumaan ja tukemaan sinua. Suojelen synnytysrauhaasi ja autan sinua löytämään oman voimasi ja kannustan kuuntelemaan omia tuntemuksiasi. Olen läsnä. Tuen ilmapiiriä, jossa voit rentoutua ja tuntea olosi kotoisaksi, vaikka ei kotona oltaisikaan. Olen vierelläsi, kun kuljet kohti tuntematonta ja kohtaat odottamattomiakin asioita. Kohtelen sinua rakastavasti, hellästi ja kunnioittavasti!

Doulana voin olla tukenasi koko matkallasi tai tarpeidesi mukaan vain raskausaikana, synnytyksessä tai sen jälkeen. Tarjoan kattavia doulapaketteja sekä kevyempiä ja edullisempia palveluja. Doulan palkkaaminen ei ole koskaan liian aikaista tai myöhäistä! Lue lisää doulapalveluistani ja hinnoistani.

Olen myös osa doularyhmää Kallion doulat, ja voit tulla tapaamaan meitä kerran kuussa IPI Kulmakuppilaan (Porthaninkatu 13, Helsinki) klo 18.30-19.30 ja kysymään lisää synnytyksestä ja doula-asioista.

Pieni vauva doulan sylissä

%d bloggaajaa tykkää tästä: